Hockeyspel i allmänhet

heltnyebilleder_191135Hockey är en enormt populär sport i Sverige, vilket är förståeligt med tanke på klimatet här. Sverige har en topplacering i världen när det gäller ishockey och många svenska spelare har värvats till USA och Kanada med stora framgångar. Många människor sitter klistrade framför TV:n vid olika hockeymatcher och många matcher går också att streama direkt eller i efterhand på nätet.

Vid sidan om NHL, SHL och andra ligor, finns också många hockeyspel i hemmavariant för vanliga personer som på sin fritid sysslar med det som hobby.

Bordshockeyn

Ett vanligt hockeyspel för hemmabruk är den vanliga bordshockeyn, med en liten isrink och två lag med spelare med skjutspakar som ska försöka få pucken i målet. Stiga som kanske är märket man associerar bordshockeyspel till allra mest, lanserade sitt första hockeyspel 1939.

Efter ett par decennier, började de utveckla spelet med nya färger, starkare material och en mer autentisk hockeyrink. Det finns olika varianter av bordshockeyspelet och på senare tid har Stiga även kommit med en High-speedrink, med “is” som gynnar ett snabbare spel, vilket är extra roligt för barn.

Hockey för konsoler och datorer

När den digitala världen föddes och gjorde allt större framsteg, började också TV-spelens framgång att ta fart. Det finns nu en mängd hockeyspel online att ladda ned till sin dator eller surfplatta eller så kan man spela direkt på internet, s.k. online-hockey.

Spel som NHLs spelserie kan köpas till spelkonsolerna, med en ordentligt realistisk känsla, nästan som att själv vara ute på rinken själv och spela. Man kan även skapa sina egna lag och får se publiken jubla som på en riktig match.

Airhockey

Det här spelet består precis som bordshockeyn av ett bord, med skillnaden att det är lite större än ett bordshockeyspel. Pucken är platt och hela bordet har små hål, där det kommer upp luft för att minska friktionen. Airhockeyspelet uppfanns i USA i början av 70-talet och man kan antingen ha det hemma eller gå till vissa spelhallar för att utöva det. Det finns också minivarianter för barn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *