Hockey inom tv-och dataspel

gcl-device-clusterAtt spela TV-spel eller ladda ned ett spel på datorn har blivit coolt, det är inte bara nördar som gör det längre.

Ett av de klassiska dataspelen inom ishockey heter Ice Hockey som utkom 1988. Det blev snabbt poppis och sedan dess har en rad olika spel introducerats. Vissa är enkla, andra som om du befann dig bredvid en tvättäkta spelare.

Spel online

En del spel kan också spelas gratis och online bara du har Flash-spelare. Spelsajter av olika slag erbjuder olika hockeyspel och andra sporter med för den delen. De kan uppfattas som mer eller mindre roliga, det är bara du själv som kan pröva dig fram. Vissa innebär ett riktigt spelande, medans du på andra bara kan träna hockeystraffar. Här är några exempel:

  • Half Court Hockey
  • Ishockey 4
  • Crashed Ice
  • Ishockeystraff som innebär att man tränar straffar i hockey.

FHM 3 eller Franchise Hockey Management 3 är ett hockeyspel utvecklat för PC och Mac-datorer och kom ut 2013, lanserat av OOTP Developments. Man kan ladda ned det till sin dator och börja spela och det har en autentisk och verklig grafik. För dem som vill spela den på lägre nivåer, såsom Grupp 3 nivåer med icke-traditionella nationer som Australien och Kina, har också möjlighet till det.

Spel för konsoler

Har man en spelkonsol, finns det otaliga spel på marknaden inom olika sporter, då bl.a. hockey.

Den mest kända, kan nog betecknas som NHL (spelserie) som EA Sports lanserat och har flera nivåer inom hockey. De släpper ett nytt nästan varje år. Spelen finns tillgängliga till Playstation 4 och Xbox One. De gjorde det en tid för PC men har nu slutat tillverka dem.

NHL spelserie är ett spel med riktigt verklighetstrogen design, och man får känslan av att befinna sig på hockeyrinken i verkligheten. De har kända kommentatorer, levande publik och verklighetsbaserad rörelse av puckarna.

Konsumenterna efterfrågar ju nyare tekniker och funktioner samt ny grafik hela tiden, så det gäller att inte ligga på efterkälken för producenterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *